Garam Viktória, a Location studio egyik megálmodója

A kreatív célú ingatlanbérbeadás ötletét számomra egy valós problémára keresett megoldás hozta el.

Korábbi munkám révén sok fotóst és számos egyéb területen érdekelt kreatív szakembert volt szerencsém megismerni, akik a munkájuk elvégzéséhez alkalmas helyszíneket kerestek, de nehezen találtak rá azokra.

A fotózások, bemutatók, workshopok, filmfelvételek mind-mind különleges és egyedi elképzeléseknek is megfelelő helyszíneket igényelnek, azonban az világosan körvonalazódott, hogy a hazai stúdió kapacitás a speciális igényeket nem minden esteben tudja kielégíteni, a hatalmas szükségletet nem tudja lefedni.

A helyzet adta magát: a meglévő keresletre kínálatot kell teremteni!

Megálmodtam és első lépésként létrehoztam a lakasstudio.hu weboldalt, ahova olyan igényes, látványos és kreatív célokra remekül kihasználható ingatlanportfóliót állítottam össze, melyből a kreatív célra helyszínt kereső alkotók kedvükre válogathattak. Lépésről lépésre haladtunk, főként ajánlások útján fejlődtünk és növekedtünk és a portfólió egyre szélesebbé vált.

Kezdettől fogva fontos volt számomra, hogy a tulajdonosokkal rendkívül jó kapcsolatot sikerüljön kialakítanom, a szerződés mellett a bizalom legyen az az erős alap, amire az együttműködés során mindig támaszkodhatunk.

A Lakás stúdió híre nagyon gyorsan elterjedt

Egyre gyakrabban kerestek fel újabb és újabb ingatlan tulajdonosok, akik szívesen foglalkoztak volna kreatív célú ingatlan bérbeadással, vagy már korábban próbálták, de szerettek volna egy biztonságos keretrendszert, melyben maximálisan védve érzik érdekeiket és ingatlanukat, valamint a bérlői oldallal is könnyebben kapcsolatba kerülhetnek. A magán ingatlanok mellett kapcsolatba kerültem vendéglátóegységekkel, hotelekkel, rendezvényhelyszínekkel is, így egy valóban színes kínálat alakult ki, amiből mindenki megtalálhatta a céljainak leginkább megfelelő ingatlant.

A széleskörű lehetőségeknek és a mindig hatékony együttműködésnek köszönhetően produkciós oldalról is folyamatosan bővült az érdeklődők, majd megbízók köre, egyre több vállalkozás forgatta Lakás Stúdiós helyszínen a reklámfilmjét, egyre több videóklip és fotósorozat készült nálunk, különféle rendezvényeknek is egyre gyakrabban biztosítottunk helyszínt és a gördülékeny közös munka tapasztalata folyamatosan generálta az újabb és újabb megbízásokat.

A Location Studio ötletét egy rendkívüli találkozás hívta életre.

Bár nemzetközi viszonylatban több példát is találtam hasonlóra, mikor belevágtam, még fogalmam sem volt róla hányan és mióta foglalkoznak ezzel a területtel itthon. Egy nap megkeresett Zarándy Kinga, akiről kiderült, hogy közel 20 éve a hazai forgatási célú ingatlan bérbeadás valódi szakértője. Beszélgetésünk során nagyon hamar közös nevezőre kerültünk. Egyezett a gondolatiságunk, miszerint a folyamatot egy mindenki számára jól átlátható rendszerbe kell szervezni, és nagyon fontos a személyesség és jó kapcsolat az ügyfeleinkkel és a lakástulajdonosokkal egyaránt.

Az első beszélgetésünket további megbeszélések követték és végül arra jutottunk, hogy egyesítjük erőinket és egy teljesen új keretrendszerbe foglaljuk szolgáltatásainkat.

A Lakás stúdió továbbra is elérhető marad a fotózásokhoz, kisebb produkciókhoz és rendezvényekhez helyszínt keresők számára, emellett hoztuk létre a Location Studio-t, ahol a nagyobb volumenű produkciók helyszínigényeit, valamint a forgatási stábok szállás igényeit igyekszünk kielégíteni.

Legfontosabb célunk, hogy az együttműködést élménnyé tegyük mindenki számára.

Sok évvel és több száz bérléssel a hátunk mögött már jól ismerjük a kreatív célú ingatlanbérbeadás területén a lehetőségek mellett a csapdákat is, így tényleg hatékony segítségére lehetünk az érdekelteknek.

Portfóliónk egyre szélesebbé válik, így ma már szinte minden típusú helyszín igényt gyorsan és hatékonyan, több alternatívát is felkínálva tudunk kielégíteni.

Széleskörű tapasztalatunk, szakmai ismeretünk, kiterjedt kapcsolati tőkénk és a folyamatok teljeskörű optimalizálása mind-mind garanciát jelentenek a bérlőknek és bérbe adóknak arra, hogy a velünk való együttműködés minden résztvevő számára kényelmes, kifizetődő és egyben élményekben gazdag lehessen.